Zakończyła się faza prób z nowym smakiem popularnego w regionie serka Camembert.
- Nasz nowy produkt powinien znaleźć się w sklepach w ciągu miesiąca - zapowiada Stanisław Kazubski, szef firmy "Ser Milk" z Zielinia, producent serka. - W ciągu roku planujemy uruchomić własną produkcję sera koziego, który teraz musimy kupować w sąsiednich województwach.
Mieszkańcy naszego regionu mieli szansę spróbować nowego produktu z Zielina. Serek był promowany m.in. podczas otwarcia zagrody Albrehta w Swołowie i na Jarmarku Pomorskim w Bytowie.
Nieznana jest jeszcze jego cena detaliczna, na pewno jednak będzie droższy od serka z mleka krowiego. Cena mleka koziego jest średnio trzykrotnie wyższa.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?