Słupsk > Słupski chłopczyk z mleka koziego

    Słupsk > Słupski chłopczyk z mleka koziego

    Krzysztof Piotrkowski

    Głos Pomorza

    Aktualizacja:

    Głos Pomorza

    Jeszcze tego lata na półki sklepowe trafi serek "Słupski Chłopczyk" wyprodukowany z sera koziego.
    Zakończyła się faza prób z nowym smakiem popularnego w regionie serka Camembert.

    - Nasz nowy produkt powinien znaleźć się w sklepach w ciągu miesiąca - zapowiada Stanisław Kazubski, szef firmy "Ser Milk" z Zielinia, producent serka. - W ciągu roku planujemy uruchomić własną produkcję sera koziego, który teraz musimy kupować w sąsiednich województwach.

    Mieszkańcy naszego regionu mieli szansę spróbować nowego produktu z Zielina. Serek był promowany m.in. podczas otwarcia zagrody Albrehta w Swołowie i na Jarmarku Pomorskim w Bytowie.

    Nieznana jest jeszcze jego cena detaliczna, na pewno jednak będzie droższy od serka z mleka krowiego. Cena mleka koziego jest średnio trzykrotnie wyższa.

    Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

    Komentarze

    Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Najczęściej czytane

    GP24 poleca

    Wideo