O tym i o innych ciekawych sprawach dotyczących jedzenia rozmawiamy z Ewą Mirkowicz, specjalistą ds. żywienia człowieka z centrum Dietetyki i Edukacji Żywieniowej "Salvere" w Szczecinie.
Okazuje się, że wiele produktów, które zwyczajowo łączymy ze sobą podczas jednego posiłku, źle na siebie działają. Więcej na ten temat znajdziecie w wydaniu papierowym "Głosu" w sobotę, 7 stycznia.
A poza tym w sobotnim dodatku "Weekend z rodziną":
- co można wyczytać z etykietek na produktach żywnościowych
- jak dużo chemii jest w tym, co jemy, i czy zawsze jest szkodliwa dla zdrowia
- o tym, jak lekarze ze Szczecina uratowali młodego mężczyznę przed kalectwem, przeprowadzając absolutnie nowatorską operację
- jak prostymi sposobami wzmocnić odporność malucha
- dlaczego szkodzimy psu, gdy zawsze ma pełną miskę i ciągnie brzuchem po ziemi
- horoskop, felietony, recenzje książek z konkursem dla czytelników
- przepis na bento: pochodzącą z Japonii smaczną, zdrową i estetyczną przekąskę
- zasady konkursu dla czytelników na najpyszniejszą zupę na świecie.
Zapraszamy do lektury papierowego wydania "Głosu" w sobotę 7 stycznia.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?