Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Smaczne zawody w słupskim Centrum Kształcenia Praktycznego

Daniel Klusek
Uczestnicy konkursu podczas przygotowania dań.
Uczestnicy konkursu podczas przygotowania dań. Fot. Archiwum CKPPG-H w Słupsku
Trzynastu uczestników rywalizowało w pierwszej edycji konkursu pod nazwą "Kulinarny Puchar Regionu", jaki odbył się w Centrum Kształcenia Praktycznego Pracowni Gastronomiczno-Hotelarskich w Słupsku.

Młodzież przyjechała ze szkół ze Słupska, Sławna, z Rumi, Chojnic i Kłonina.
Każdy uczestnik miał trzy godziny na przygotowanie dwóch potraw: dania słonego (zakąski) i dania słodkiego (deseru). - Młodzież mogła stosować własne receptury - mówi Grażyna Włoch, pomysłodawca i współorganizator konkursu. - Jury oceniało między innymi specjały z ryb, kurczaka, pieczenie i naleśniki.

Pierwsze miejsce zajęła Marta Gieresz z Zespołu Szkół Agrotechnicznych w Słupsku, która zachwyciła jury tęczową roladą i rajskim jabłuszkiem. Drugie miejsce zajęła Milena Wójcik z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Słupsku, a trzecie - Alicja Tragan z Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych w Rumi.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza