Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Słowacy pokazali w Słupsku, jak się robi drinki (zdjęcia, wideo)

map
Pokaz słowackich gastronomików w Słupsku.
Pokaz słowackich gastronomików w Słupsku. Fot. Łukasz Capar
Kolorowe drinki, sposoby serwowania wina i płonące potrawy zobaczyli wczoraj uczniowie Centrum Kształcenia Praktycznego w Słupsku.
Pokaz barmanski w CKP

Pokaz barmański w CKP

Pokaz umiejętności barmańskich dla słupszczan przygotowali uczniowie ze szkoły gastronomicznej z miejscowości Puhov na Słowacji. Młodzież przyjechała na trzytygodniowy staż w słupskich restauracjach. Wczoraj zaprosili uczniów słupskich klas gastronomicznych na pokazy barmańskie. W ich miejscowości rozgrywane są coroczne zawody barmańskie.

Słowacy pokazali także swoje umiejętności we flambirowaniu.

- Flambirowanie to końcowy etap obróbki potraw, polegający na oblaniu potrawy alkoholem i podpaleniu go - tłumaczy Barbara Siarkowska, dyrektorka CKP w Słupsku. - Taki zabieg daje efekty wizualne, ale także smakowe. Flambirować można naleśniki, owoce, drób czy ryby. Takie zabiegi cieszą się coraz większym powodzeniem wśród uczestników imprez.

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza