Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Konserwanty żywności. Sprawdź czy są szkodliwe

Redakcja
Gdyby nie konserwanty żywność musiałaby być droższa, bo wyższe byłyby koszty jej produkcji.
Gdyby nie konserwanty żywność musiałaby być droższa, bo wyższe byłyby koszty jej produkcji.
- Żeby zatruć się na przykład benzoesanem sodu, to trzeba by wypić jednego dnia 24 tysiące litrów napoju z zawartością tego konserwantu. To wielka cysterna! - rozmowa z Andrzejem Gantnerem, prezesem Polskiej Federacji Producentów Żywności.

Kliknij tutaj by przeczytać całość w serwisie Strefa Biznesu: Konserwanty w żywności. Niepotrzebnie nas nimi tak straszą?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza