W Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Łodzierzy odbyły się warsztaty kulinarne dotyczące produktów tradycyjnych województwa pomorskiego zorganizowane przez Sekcję Informacji i Promocji Agencji Rynku Rolnego w Gdyni oraz nauczycieli łodzieskiej szkoły.
Uczniowie wysłuchali wykładu, a także uczestniczyli w pokazie przyrządzania potraw opartych na produktach drobiowych. Prezentacji dokonali kucharze z Stowarzyszenia Kucharzy Polskich: Andrzej Ławniczak, Krzysztof Szulborski i Natalia Sawirska. Asystowali im uczniowie z Technikum Żywienia i Usług gastronomicznych. Gościem warsztatów był Leszek Gołasiński, wicedyrektor gdyńskiego oddziału Agencji Rynku Rolnego.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!