Cykl warsztatów obejmuje cztery sobotnie spotkania w baszcie 32 przy skrzyżowaniu ulic Reja i Korczaka. Zaplanowano je na 27 września (sobota), godzina 16 - chleb na zakwasie, 4 października (sobota), godzina 16 - zupa kapuściana z szafranem, 11 października (sobota), godzina 16 - knedle z warzywami, 18 października (sobota), godzina 16 - drożdżówka kaszubska.
Osoby chcące uczestniczyć w warsztatach kulinarnych proszone są o zgłaszanie się za pomocą poczty elektronicznej na adres [email protected] lub osobiście w baszcie 32 w soboty w godzinach 10 - 12.
Czytaj również: Serwis informacyjny z Lęborka
- Uczestników prosimy o przyniesienie fartucha, noża, deski do krojenia oraz blachy do pieczenia ciasta (tzw. keksówki) - informuje Hufiec Przedni Wójtostwa Lębork.
- Zajęcia z kuchni dawnej są współfinansowane ze środków powiatu lęborskiego.
Udział w warsztatach dla wszystkich chętnych jest nieodpłatny.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?