MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Bar Bazylia. Nowa gastronomia na os. Niepodległości (wideo)

(nl)
Bar Bazylia
Bar Bazylia
Domowe smaki dostosowane do pory roku. Tak wygląda menu baru Bazylia, który funkcjonuje przy ul. Kulczyńskiego 2 w Słupsku.

W barze Bazylia dania przyrządzane są tradycyjnym domowym sposobem, oparte są na produktach typowych dla danej pory roku.

- W sezonie letnim wszystkich smakoszy sezonowych owoców i warzyw zapraszamy na makaron z musem z truskawek podawany na ciepło z gałką lodów śmietankowych, naleśniki z owocami, sałatki oraz na dania główne podawane z surówkami ze świeżych warzyw - mówi Barbara Kęczkowska, właścicielka baru Bazylia.

Zobacz również: Menu baru Bazylia

W karcie znajdziemy również różne rodzaje zup, pierogów oraz propozycje dań głównych: penne w aromatycznym sosie z dodatkiem boczku, kiełbasy, pieczarek i cebuli czy bitki schabowe nadziewane pieczarkami, papryką, cebulą oraz żółtym serem.

- Zachęcam do spróbowania naleśników z ciasta szpinakowego nadziewanego pieczarkami, kukurydzą, cebulą z żółtym serem podawane z sosem szparagowym - mówi Marcin Mendelewski, szef kuchni baru Bazylia. - Polecam również kotlety ziemniaczane podawane z sosem pieczarkowym.

Koszt dania głównego wynosi od 6 do 12 zł. Za zestaw składający się z kotleta mielonego lub drobiowego z kopytkami lub ryżem i surówką zapłacimy od 9 do 10 zł. Za pierogi 6, 7 zł. Natomiast zupę kupimy od 2,50 zł.

Lokal otwarty jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 18 oraz w sobotę od 11 do 15. W Bazylii organizowane są również imprezy okolicznościowe: chrzciny, komunie, imieniny, urodziny, jubileusze, oraz inne spotkania do 36 osób.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza