W barze Bazylia dania przyrządzane są tradycyjnym domowym sposobem, oparte są na produktach typowych dla danej pory roku.
- W sezonie letnim wszystkich smakoszy sezonowych owoców i warzyw zapraszamy na makaron z musem z truskawek podawany na ciepło z gałką lodów śmietankowych, naleśniki z owocami, sałatki oraz na dania główne podawane z surówkami ze świeżych warzyw - mówi Barbara Kęczkowska, właścicielka baru Bazylia.
Zobacz również: Menu baru Bazylia
W karcie znajdziemy również różne rodzaje zup, pierogów oraz propozycje dań głównych: penne w aromatycznym sosie z dodatkiem boczku, kiełbasy, pieczarek i cebuli czy bitki schabowe nadziewane pieczarkami, papryką, cebulą oraz żółtym serem.
- Zachęcam do spróbowania naleśników z ciasta szpinakowego nadziewanego pieczarkami, kukurydzą, cebulą z żółtym serem podawane z sosem szparagowym - mówi Marcin Mendelewski, szef kuchni baru Bazylia. - Polecam również kotlety ziemniaczane podawane z sosem pieczarkowym.
Koszt dania głównego wynosi od 6 do 12 zł. Za zestaw składający się z kotleta mielonego lub drobiowego z kopytkami lub ryżem i surówką zapłacimy od 9 do 10 zł. Za pierogi 6, 7 zł. Natomiast zupę kupimy od 2,50 zł.
Lokal otwarty jest od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 18 oraz w sobotę od 11 do 15. W Bazylii organizowane są również imprezy okolicznościowe: chrzciny, komunie, imieniny, urodziny, jubileusze, oraz inne spotkania do 36 osób.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?