MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Konferencja żywieniowa w Łodzierzy k. Miastka

Andrzej Gurba [email protected] tel. (059) 822 82 82 Fot. Andrzej Gurba
Stoły uginały się m.in. od ryb, serów, ciast i nalewek
Stoły uginały się m.in. od ryb, serów, ciast i nalewek
W Zespole Szkół Rolniczych Centrum Kształcenia Ustawicznego w Łodzierzy odbyła się konferencja oraz konkurs kulinarny pod hasłem "Żywność wysokiej jakości szansą rozwoju regionu”.

Na konferencji mówiono m.in. o tradycyjnych i regionalnych produktach. W konkursie kulinarnym wzięło udział około dwudziestu gospodarstw agroturystycznych oraz zakładów.

Zwyciężyło Gospodarstwo Rolne Kozie Sery z Zagonów. Na drugim miejscu uplasował się Pub Krewetka z Miastka, a na trzecim zakład państwa Lew-Kiedrowskich z Jezierzyc.

W kategorii szkolnej wygrała Elżbieta Rudnik. Drugie miejsce zajęły Ewelina Czajkowska i Dorota Fatyga, a trzecie Andżelika Piwowarska i Edyta Langner. Potrawy i produkty, które przygotowano były bardzo różnorodne i smakowite. Stoły uginały się m.in. od ryb, serów, ciast i nalewek.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza