Sos:
Duże opakowanie jogurtu naturalnego, 4 ząbki czosnku, pęczek świeżego koperku, sól.
Przygotowanie:
Posiekać bazylię wrzucić do butelki z oliwą, dodać czosnek i odstawić na 12 godzin. Cukinie pokroić w grube ukośne plastry, natrzeć czosnkiem i zalać oliwą bazyliową, marynować 2 godziny. Grilować po 3 minuty z każdej strony.
Jogurt zmiksować z czosnkiem, solą i świeżym koperkiem. Podawać z ziemniakami pieczonymi w folii i sosem jogurtowym.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?