MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kuchnia: Cukinia z grilla

sxc.hu
sxc.hu
Składniki: 10 młodych cukini, pół litra oliwy z oliwek, pęczek bazylii, 3 ząbki czosnku.

Sos:
Duże opakowanie jogurtu naturalnego, 4 ząbki czosnku, pęczek świeżego koperku, sól.

Przygotowanie:
Posiekać bazylię wrzucić do butelki z oliwą, dodać czosnek i odstawić na 12 godzin. Cukinie pokroić w grube ukośne plastry, natrzeć czosnkiem i zalać oliwą bazyliową, marynować 2 godziny. Grilować po 3 minuty z każdej strony.

Jogurt zmiksować z czosnkiem, solą i świeżym koperkiem. Podawać z ziemniakami pieczonymi w folii i sosem jogurtowym.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza