Pieczeń wołowa nadziewana chrzanem
Pieczeń wołowa z nadzieniem chrzanowym to smaczna potrawa.
Przepisy: Karkówka mocno cebulowa
Przedstawiamy przepis na grillowaną karkówkę z dużą ilością cebuli.
Przepisy: Szaszłyk z kurczaka na szybko
Zamiast robić szaszłyki z czerwonego mięsa, warto sięgnąć po mięso z kurczaka. Jak zapewnia Alina Rozszęda z Pyrzyc przygotowanie takich szaszłyków nie zajmuje...
Kuchnia: Olej czy oliwa?
Warto zwrócić uwagę na to co lejemy na patelnię. Od tego zależy nasze zdrowie.
Potrawy z laboratorium. Czym jest kuchnia molekularna?
Lody o smaku musztardy, sos pod postacią pianki albo ryba złożona z dwóch ryb, to tylko niewielki wycinek dziwactw jakie można spotkać w restauracjach...
Japoński chrzan wasabi zdrowy na zęby
Dobre informacje dla wszystkich osób, które nie lubią częstych wizyt u stomatologa! Znaleziono kolejnego sojusznika w walce z próchnicą. Zidentyfikowali go...
Przepisy: Jaja nadziewane tuńczykiem w zielonym sosie
Przepis na jajka nadziewane tuńczykiem to autorstwo Jadwigi Miśkiewicz z Kalisza Pomorskiego. Do tej potrawy potrzebne będą także majonez, natka pietruszki,...
Biesiadowanie we własnym ogrodzie
Zaskoczymy naszych gości serwując gorące i aromatyczne potrawy prosto z pieca. Satysfakcja będzie murowana, jeżeli będzie to piec zbudowany własnoręcznie.
Najzdrowsza kuchnia na świecie to włoska
Tajemnica tego zdrowia tkwi m.in. w dużych ilościach warzyw "z wody", oliwie z oliwek i makaronie al dente, czyli gotowanym na półtwardo.
Przechowywanie produktów w zamrażalniku
Jak długo możemy przechowywać w zamrażalniku poszczególne produkty, aby zachowały świeżość i walory smakowe? Co i jak mrozić, a czego wręcz nie wolno pakować do...
Przepisy: Pikantne pieczarki z pietruszką
Przepis Katarzyny Wielawskiej z Koszalina.
Radzimy jak zmniejszyć zużycie gazu w kuchni
Chcesz płacić mniejsze rachunki za gaz? Musisz oszczędzać - nie ma innego wyjścia. Podpowiemy co zrobić, aby płacić jak najmniej.
Zimowa chandra. Jak ją przetrwać?
Na dworze szaro, zimno, pada deszcz ze śniegiem. Otwieramy oczy i natychmiast chcemy je zamknąć. Podobno winne jest słońce, a raczej jego brak.
Smak: glutaminian sodu polepsza apetyt
Bez glutaminianu sodu, będącego istotą smaku wielu potraw, przemysł spożywczy nie mógłby chyba dziś funkcjonować.
Potrawy wpływają na naszą namiętność
Dodane do jedzenia afrodyzjaki wzmagają apetyt na miłość. Najbardziej znanymi składnikami w potrawach, które posiadają moc pobudzania erotycznej wyobraźni są...
Każdy zbędny kilogram obciąża organizm
Nadwaga jest obok papierosów główną przyczyną przedwczesnych zgonów - ostrzegają naukowcy.
Kuchnia - niebezpieczna dla zdrowia
- Źle utrzymana może się stać wylęgarnią wielu groźnych zarazków atakujących układ pokarmowy - przestrzega amerykańska epidemiolog, prof. Maria Cameron.
Ryby najlepsze na depresje
Tłuszcz z dorsza, łososia i niektórych innych ryb morskich może łagodzić objawy choroby dwubiegunowej - ciężkiej dolegliwości psychicznej - uważa Andrew Stoll,...
"Pyszne Jedzonko" w Słupsku
"Pyszne Jedzonko" świadczy profesjonalne usługi w zakresie gastronomii i cateringu. Priorytetem w naszej działalności jest zadowolenie i satysfakcja klienta z...
Skłonność do łakomstwa
Dlaczego nagle zaczynamy odczuwać potrzebę zjedzenia jakiegoś konkretnego produktu? Czy ma to związek z naszym aktualnym stanem psychicznym i fizycznym?
Najsmaczniejsze przepisy na mięsne potrawy!
Zabrakło Ci pomysłów na mięsne potrawy? Polecamy nasze przepisy na mięsiwo!
Zima: Jadłospis anty-przeziębieniowy
Chłodny wiatr i mróz - nasz organizm staje się łatwym celem dla zarazków, zwłaszcza gdy po lecie system immunologiczny jest nieco osłabiony. Spróbujmy odżywiać...
Najnowsze firmy
Dodano 4 miesiące temu w kategorii Inspektoraty
Dodano 4 miesiące temu w kategorii Kwiaciarnia
Dodano 4 miesiące temu w kategorii Kwiaciarnia
Dodano 4 miesiące temu w kategorii Kancelaria notarialna