Przedsiębiorstwo usługowo-handlowe „Hubart” z Brus-kowa Wielkiego koło Słupska działa na rynku od 24 lat. Doświadczenie zdobyte przez ten czas, a także dbałość o wysoką jakość produktów, są doceniane przez tysiące klientów w regionie.
Początki nie były łatwe. Jak wspominają właściciele, w latach 90-tych cała produkcja była oparta na prostych narzędziach i maszynach. Asortyment obejmował jedynie nieprzetworzone mięso drobiowe. Jednak z biegiem czasu, dzięki systematycznej pracy i zaangażowaniu, firma zwiększała produkcję. Pozyskanie środków z funduszy unijnych pozwoliło na rozbudowę zakładu i poszerzenie asortymentu. Obecnie, oprócz surowego mięsa drobiowego firma oferuje wędzone elementy drobiowe, kiełbasy, polędwice i pieczenie.
- Nie stosujemy w produkcji żadnych emulgatorów i zagęstników– mówi Maria Powęzka, właścicielka firmy. – Produkcja wędzonek i kiełbas drobiowych oparta jest na metodzie tradycyjnej. Mięso przed wędzeniem jest peklowane w mieszaninie soli i przypraw, a następnie wędzone przy zastosowaniu wiórek drzewnych.
Jednym z handlowych hitów „Hubarta” są serdelki drobiowe. - Próżno szukać podobnego produktu na rynku – podkreśla Maria Powęzka. – Nasze serdelki są wytwarzane w 95 procentach z mięsa z piersi i udek kurczaka a w 5 procentach z tłuszczu drobiowego. Polecam je przede wszystkim dzieciom i osobom, które chcą się zdrowo odżywiać.
Cały proces produkcji podlega ścisłej kontroli weterynaryjnej i jest przeprowadzany z zachowaniem norm GMP, GHMP i HACCAP. Dzięki temu konsument jest pewny, że kupowany produkt jest bezpieczny. - Wszystko to jednak nie byłoby możliwe bez odpowiednich pracowników – mówi Piotr Powęzka. - Są to ludzie odpowiedzialni, zdyscyplinowani i doświadczeni. Dzięki ich zaangażowaniu firma osiąga dobre rezultaty i może się rozwijać.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?