Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Warsztaty z tradycyjnymi produktami

Andrzej Gurba
Warsztaty kulinarne w ZSP w Łodzierzy
Warsztaty kulinarne w ZSP w Łodzierzy ZSP w Łodzierzy
W Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Łodzierzy odbyły się warsztaty kulinarne dotyczące produktów tradycyjnych województwa pomorskiego.

Warsztaty zostały zorganizowane przez Sekcję Informacji i Promocji Agencji Rynku Rolnego w Gdyni oraz nauczycieli łodzieskiej szkoły.

- Uczniowie wysłuchali wykładu o wykorzystaniu ryb w żywieniu, a także uczestniczyli w pokazie. Na sali ćwiczeniowej mistrz kucharski Andrzej Ławniczak ze Stowarzyszenia Kucharzy Polskich sporządził cztery potrawy tradycyjnej kuchni kaszubskiej, przekazując jednocześnie wiele cennych uwag, obserwującym jego pracę, uczniom klas żywieniowych - mówi Mariusz Treder, dyrektor ZSP w Łodzierzy.

W menu na warsztatach kulinarnych znalazły się: zupa rybna bursztynowa, klopsiki z pomuchla (dorsza) po kaszubsku,surowy łosoś bałtycki solony, hylyng opiekany z cebulką - śledź po kaszubsku.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza