Warsztaty zostały zorganizowane przez Sekcję Informacji i Promocji Agencji Rynku Rolnego w Gdyni oraz nauczycieli łodzieskiej szkoły.
- Uczniowie wysłuchali wykładu o wykorzystaniu ryb w żywieniu, a także uczestniczyli w pokazie. Na sali ćwiczeniowej mistrz kucharski Andrzej Ławniczak ze Stowarzyszenia Kucharzy Polskich sporządził cztery potrawy tradycyjnej kuchni kaszubskiej, przekazując jednocześnie wiele cennych uwag, obserwującym jego pracę, uczniom klas żywieniowych - mówi Mariusz Treder, dyrektor ZSP w Łodzierzy.
W menu na warsztatach kulinarnych znalazły się: zupa rybna bursztynowa, klopsiki z pomuchla (dorsza) po kaszubsku,surowy łosoś bałtycki solony, hylyng opiekany z cebulką - śledź po kaszubsku.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?