Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Weź udział w konkursie na nalewkę i potrawę

(ang)
Oceniane będą m.in. nalewki.
Oceniane będą m.in. nalewki. Sylwia Lis
Mieszkańcy Partnerstwa Dorzecza Słupi (Borzytuchom, Bytów, Cewice, Czarna Dąbrówka, Damnica, Dębnica Kaszubska, Główczyce, Kępice, Kołczygłowy, Kobylnica, Parchowo, Postomino, Potęgowo, Sławno, Słupsk, Smołdzino, Studzienice, Tuchomie, Ustka) mogą wziąć udział w konkursie kulinarnym "Kuchnia Dorzecza Słupi", który odbędzie się 28 lipca na dziedzińcu bytowskiego zamku (godz. 15) w ramach VI Jarmarku Pomorskiego.

Konkurs obejmuje dwie kategorie: potrawy i nalewki. Powinny być one gotowe do spożycia. Każda potrawa/nalewka oceniona zostanie przez jury w następujących kategoriach: smak, wygląd, związek z lokalnymi tradycjami Dorzecza Słupi, oryginalność, nazwa.

Trzem uczestnikom konkursu w kategorii potrawa oraz nalewka, którzy zdobędą najwyższą liczbę punktów zostaną wręczone nagrody w formie czeku na zakup artykułów w dowolnym w sklepie AGD. Organizatorzy przewidują nagrody - wyróżnienia dla wszystkich uczestników konkursu. Pula nagród wynosi 4.000 zł. Zgłoszenia winny być przesyłane na adres organizatora konkursu do 20 lipca br.:

Bytowskie Centrum Kultury, ul. Zamkowa 2, 77-100 Bytów,
e-mail: [email protected]; [email protected]
tel.: 59 822 55 12 lub tel./fax 59 822 25 44, 59 81 32 200.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza