W Łodzierzy gotowali po kaszubsku

    W Łodzierzy gotowali po kaszubsku

    Andrzej Gurba

    Aktualizacja:

    Głos Pomorza

    W Łodzierzy gotowali po kaszubsku.

    W Łodzierzy gotowali po kaszubsku. ©Andrzej Gurba

    W Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Łodzierzy odbyły się warsztaty kulinarne z kuchni kaszubskiej, które poprowadziła Anna Balcerzak autorka książki ,,Potrawy stare i współczesne na każdą okazję”.
    W Łodzierzy gotowali po kaszubsku.

    W Łodzierzy gotowali po kaszubsku. ©Andrzej Gurba

    Młodzież z klasy III ZSZ o profilu kucharz, pod opieką nauczycielki przedmiotów zawodowych Renaty Szepel, miała okazję wspólnie z autorką książki przygotować tradycyjne dania kuchni kaszubskiej m.in: chleb franciszkański, kiszkę kaszubską, kurę w potrawce, sos potrawkowy, frytki kaszubskie, ciasto szpinakowe i oszukaną czerninę.

    - Organizacja warsztatów kulinarnych z kuchni kaszubskiej to jeden z elementów naszej współpracy z łodzieską szkołą - mówi Ewa Ostrowska-Łukasiewicz prezes Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego w Miastku.

    Najczęściej czytane na gp24.pl:








    Czytaj treści premium w Głosie Pomorza Plus

    Nielimitowany dostęp do wszystkich treści, bez inwazyjnych reklam.

    Komentarze

    Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

    Polub nas na Facebooku

    Wideo z Miastka

    Zdjęcia z Miastka

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Warto zobaczyć

    Wicewojewoda Mariusz Łuczyk chce budować w Miastku pływalnię Ryszard Śnieżek o ograniczeniu sprzedaży alkoholu

    GP24 PLUS POLECAMY

    12 Tenorów - wielka muzyczna gala

    12 Tenorów - wielka muzyczna gala

     Osobowość Roku 2017 - poznaj laureatów

    Osobowość Roku 2017 - poznaj laureatów

    Nasza Historia - prenumerata cyfrowa z książką w prezencie [SPRAWDŹ]

    Nasza Historia - prenumerata cyfrowa z książką w prezencie [SPRAWDŹ]