Młodzież z klasy III ZSZ o profilu kucharz, pod opieką nauczycielki przedmiotów zawodowych Renaty Szepel, miała okazję wspólnie z autorką książki przygotować tradycyjne dania kuchni kaszubskiej m.in: chleb franciszkański, kiszkę kaszubską, kurę w potrawce, sos potrawkowy, frytki kaszubskie, ciasto szpinakowe i oszukaną czerninę.
- Organizacja warsztatów kulinarnych z kuchni kaszubskiej to jeden z elementów naszej współpracy z łodzieską szkołą - mówi Ewa Ostrowska-Łukasiewicz prezes Zrzeszenia Kaszubsko-Pomorskiego w Miastku.
Najczęściej czytane na gp24.pl:
- Najlepszy trener i sportowiec 2015 roku wybrany (zdjęcia)
- Zdrowa 32 latka zmarła w szpitalu (szczegóły)
- 10 lekarzy ze słupskiego szpitala złożyło wymówienia z pracy
- Wyjmowali pieniądze z puszek. WOŚP wyjaśnia sprawę
- Wybite szyby w kawiarni Góra Lodowa. Szukają wandala
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?