Kupiliśmy wypieki w 19 punktach w Słupsku i oceniliśmy je w dwóch kategoriach: osobno te z marketów, a osobno te z piekarni/cukierni.
Te pierwsze były wyraźnie okrąglejsze, ale za to z dodatkiem spulchniaczy. tradycyjne. Przed testem jednak, by był wiarygodny, ukryliśmy nazwy sprzedawców. Oceniając wypieki, patrzyliśmy na ich wygląd i smakowaliśmy. Na co jeszcze zwracać uwagę podpowiedziała nam Małgorzata Romankiewicz-Częścik, na co dzień nauczycielka zawodowych przedmiotów gastronomicznych w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 1 w Słupsku.
- Idealny pączek? okrągły, lekko spłaszczony, z wyrazistym pierścieniem na obwodzie. Ciasto powinno być tak sprężyste, by po naciśnięciu wracało do pierwotnego kształtu. I nie może obciekać tłuszczem. Najlepszy okazał się pączek piekarni Konkol (do kupienia w Kauflandzie i Czerwonej Torebce przy ul. Hubalczyków).
Follow https://twitter.com/gp24_plCzytaj także na GP24
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?