Obwieszczenie o tej licytacji zawisło na serwisie internetowym Krajowej Rady Komorniczej. O licytacji informuje Jadwiga Żuralska, komornik sądowy ze Słupska. Chodzi o tzw. lokale niemieszkalne, w których mieści się restauracja i hotel et Cetera.
Obie nieruchomości mają tego samego dnia trafić pod młotek. We wtorek, 20 maja najpierw zlicytowany zostanie lokal, w którym mieści się hotel (wyceniony na 1,450 mln zł), a godzinę później restauracja (o wartości 1,243 mln zł). Obie nieruchomości to własność Karoliny Cetery, byłej słupskiej radnej.
Jednak trzygwiazdkowy hotel i restauracja działa i - jak nas zapewniono - ma się dobrze.
- Obecna sytuacja nie jest związana z działalnością hotelarską - tłumaczy powstałe zobowiązania i egzekucję komorniczą Karolina Cetera. - To konsekwencja umowy, którą kiedyś zawarłam chcąc utworzyć spółkę, do której powstania ostatecznie nie doszło.
Licytacja dotyczy lokali, ale bez ich wyposażenia, które należy do spółki Et Cetera prowadzącej restaurację oraz hotel. Karolina Cetera mówi, że ma w niej mniejszościowe udziały, a sama spółka podpisała z nią umowę na wynajem lokali do 2022 roku.
O tym fakcie obwieszczenie o licytacji nie wspomina, choć informuje, że w ciągu dwóch tygodni przed licytacją można w kancelarii komorniczej przejrzeć akta tej egzekucji. Właśnie z tego względu, jak zapowiada właścicielka nieruchomości, jej prawnik złoży zażalenie na egzekucję do sądu.
Hotel et Cetera otworzono w lipcu 2011 roku. Mieści się przy ul. Kaszubskiej w pobliżu Karczmy pod Kluką. Wizytówką hotelu jest restauracja urządzona w piwnicach, w których do 1920 roku warzono piwo. Restauracja składa się z kilku sal nawiązujących wystrojem i nazwą do historii Słupska i regionu.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?