Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Praca za granicą

Redakcja

W Wielkiej Brytani

- (Jersey): kucharze, pomoce kuchenne, kelnerzy i kelnerki, pokojówki. Wymagana znajomość angielskiego, wykształcenie gastronomiczno-hotelarskie lub praktyka w zawodzie. Oferty: PUP w Koszalinie i Sławnie.

- oferty dla pracowników branży hotelarsko-gastronomicznej na wyspie Jersey w zawodach: kucharz, kelner, pomoc kuchenna, barman, pokojówka, recepcjonista - wykształcenie hotelarskie lub gastronomiczne, dobra znajomość angielskiego, termin rozpoczęcia pracy: kwiecień lub maj 2002 r., na okres 6 miesięcy. Oferty: PUP w Lęborku i Bytowie.

W Niemczech:

- nauka-praca - Międzynarodowy Program Wymiany Młodzieży "AU-PAIR" - wiek od 18 do 25 lat. Przebywając w niemieckiej rodzinie w charakterze starszej siostry lub brata, w zamian masz zapewnione: specjalną wizę "AU-PAIR"; własny pokój; utrzymanie; kieszonkowe 400 DM; koszty dojazdów pokrywa rodzina niemiecka. Oferta: PUP w Bytowie i Człuchowie.

- nauczyciel języka niemieckiego. Oferty: PUP w Lęborku.

- monterzy i spawacze rurociągów okrętowych, mile widziana znajomość j. niemieckiego CV+list motywacyjny kierować pod adresem: PPUH "PARTNEX", St. Grabowski i J. Szarejko, 80-126 Gdańsk, ul. Piekarnicza 12. Oferty: Filia PUP w Ustce.

- monterów, blacharzy warsztatowych, zbrojarzy, inżynierów i techników (znajomość niemieckiego) do nadzoru robót zbrojarskich i budów termoizolacyjnych - firma "FORMAT", sp. z o. o., 00-108 Warszawa, ul. Zielona 39, tel. (0-prefiks-22) 620-32-19, 624-30-88, 620-12-82.

We Włoszech:

- pielęgniarki. Wymagania: dyplom ukończenia szkoły medycznej (liceum lub studium), dyplom pielęgniarski, wpis do izby aptekarskiej, prawo do wykonywania zawodu pielęgniarki, zaświadczenie lekarskie o zdolności do wykonywania zawodu, szczegółowy godzinowy program przebiegu edukacji w liceum lub studium medycznym. Znajomość języka włoskiego w mowie i piśmie, jak również doświadczenie zawodowe nie są konieczne. Na koszt agencji zostanie zorganizowany w Warszawie 2-miesięczny kurs językowy. Pielęgniarkom zapewnia się zakwaterowanie i (częściowo) wyżywienie. Oferty: PUP w Sławnie.

- oferta dla 50 pielęgniarek posiadających prawo do wykonywania zawodu - region Veneto. Oferty: PUP w Bytowie.

W Norwegii:

- pielęgniarki środowiskowe, ogólne oraz ze specjalnością geriatria - dyplom ukończenia 3-letniej pomaturalnej szkoły pielęgniarskiej na podbudowie szkoły średniej lub wykształcenie wyższe, znajomość angielskiego lub niemieckiego, praktyka zawodowa. Oferty: PUP w Lęborku.

- Praca za granicą w następujących branżach i zawodach: gastronomia i hotelarstwo, w przemyśle morskim i stoczniowym, w branży budowlanej, przemysłowej, pracownik sezonowy na 2002 r. Oferty: PUP w Lęborku.

We Francji:

oferty Urzędu Pracy w Gdańsku (Filia w Słupsku) - praca w Disneylandzie - PERSONEL-GASTRONOMIA: kelner (kelnerka) - doświadczenie zawodowe; praca przy bufecie - bary szybkiej obsługi, nie wymagane doświadczenie; kuchnia - wykształcenie (dyplom) lub doświadczenie w kuchni; bankiety - doświadczenie, niezbędna dobra kondycja fizyczna; bar - doświadczenie w restauracji lub barze; obsługa w pokojach hotelowych (room service); RECEPCJA: recepcja - przyjmowanie gości hotelowych, niezbędna biegła znajomość angielskiego i francuskiego oraz trzeciego języka europejskiego, portiernia - przyjmowanie gości, bagażu i parkowanie samochodów, sprzedaż biletów - sprzedaż i przyjmowanie osób; SPRZEDAŻ: butiki - prowadzenie kasy i magazynów, sprzedaż i porady udzielane klientom; rozrywki - animator kultury, przyjęcia, usługi, zabawianie gości odwiedzających park; sprzątanie parku; KADRY-HOTELARSTWO: kierownik Housekeepingu - wymagane 2-3 lata pracy w hotelarstwie, obowiązkowa znajomość angielskiego; kierownik recepcji - zarządzanie recepcją (20-30 osób), wykształcenie hotelarskie i praca na stanowisku kadrowym w recepcji hotelowej 1-2 lata, znajomość angielskiego i francuskiego; kierownik portierni - zarządzanie ekipą (20-30 osób), znajomość francuskiego i angielskiego; GASTRONOMIA: kierownik restauracji - zarządzanie ekipą (20-50 osób) i działalnością restauracji - wymagany dyplom ukończenia szkoły zawodowej, 1-2 lata doświadczenia zawodowego, znajomość angielskiego (w mowie); kierownik fast-foodu - zarządzanie ekipą (30-80 osób) i działalnością restauracji - doświadczenie 1-2 lata w fast-foodzie; kierownik baru - zarządzanie ekipą (20-50 osób) i działalnością baru - wykształcenie zawodowe ze specjalnością bary, znajomość angielskiego; chef de partie - osoba odpowiedzialna za realizację zamówień w kuchni; zastępca szefa kuchni - 5-8 lat doświadczenia zawodowego; SPRZEDAŻ: kierownik butiku - kierowanie grupą 20-50 osób, doświadczenie 2-4 lata na podobnym stanowisku, niezbędna znajomość angielskiego i francuskiego, znajomość niemieckiego dodatkowym atutem; WARUNKI: znajomość języka francuskiego w stopniu umożliwiającym komunikację obowiązkowa dla wszystkich stanowisk, znajomość innych języków według oferty, wiek 19-30 lat, płaca: personel 7100 FF brutto za miesiąc, kadry 10 000-12 000 FF brutto na miesiąc w zależności od doświadczenia, kontrakty od marca na okres od 6 do 18 miesięcy - składanie dokumentów (ankiet w języku francuskim, kopii dyplomów i świadectw pracy według oferty) - oryginały do wglądu do 4 stycznia 2002 r. godz. 13 w Filii Urzędu w Słupsku, ul. Jana Pawła II/1, tel. 841-11-31.

Więcej ofert pracy w naszym wtorkowym dodatku "Praca"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na gp24.pl Głos Pomorza